torsdag 20. september 2012

Her kutter vi bøker og trær

Nå er jeg endelig hjemme, tilbake i Arusha. Iringa er en fin plass, og det var et flott opphold der, men ingenting er som Arusha. Det er herlig å være tilbake. 

Haydom har en konteiner på tomten, og mye av den er fyllt av bøker om sykehuset og plasssens historie. Scripture Mission var med i arbeidet å trykke disse bøkene. Etter at alt var ferdig trykt ønsket oppdragsgiver å endre bøkene. Dermed ble vi satt i arbeid med å fjerne en side fra hver av de ca. 6500 bøkene. Det er litt av et arbeid skal jeg si. Kutting av sider for hånd tar tid, spesielt når det er snakk om så mange. 
Sebasitan kutter ut en av de ca. 6500 sidene som skulle kuttes av Haydom-boken
Endelig ferdig med å kutte disse Haydombøkene, så var det igang med enda mer kutting. Men nå var det av trær. MAF har et kontor må tomten her. Et par trær utenfor kontore har noen forstyrrende greiner for radioantennen, så måtte de og kuttes ned. Problemet var at greinene var høyt over bakken, og tornene gjorde at treet ikke lot seg klatre. Derfor måtte det til med en afrikaløsning, nemlig Land Cruiser med selvmontert stige.
MAF piloten er oppe i stigen for å kutte en forstyrrende grein
Følte jeg måtte hjelpe til med prosjektet, men skal si det var utfordrende å kutte det harde akasietreet. Det er ikke for uten grunn at Gud befalte at Moses skulle bruke dette treslaget skulle til å bygge paktkisten. 
Jeg prøver å kutte ned greinen med panga

Samme akasietre er hjem til denne uglen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar