fredag 5. april 2013

Bli med til Tanga!

Jeg har ikke vært mange ganger på kysten i forbindelser med bokturer, faktisk bare en gang tidligere. Derfor bar det nå avsted rett etter påskefeiringen var unnagjort. Vi har reist gjennom Moshi og overnattet der. Turene blir en del lengre enn bare kjøreturen, for vi bruker en del tid ved butikkene vi er innom. Når vi ankommer byene, er det som regel et par, kanskje flere bokbutikker vi er innom. Det er langt i fra hver gang disse butikkene har kontanter til å kjøpe bibler og kristen litteratur fra oss. Derfor må vi ringe på forhånd for å forhøre oss om vi har kjøpere. Det hadde vi ved denne anledningen, og derfor ble en en lang tur til kyst og havnebyen Tanga.

Tanzania har investert stort i infrastruktur, og det merkes.

Etter en overnatting i Moshi, og en passering gjennom byen Same, kom vi frem til Tanga på kveldningen. Vi fikk plass på et katolsk hostel med utsikt ut over havet. Neste morning ble vi møtt av et flatt dekk på den tunge Land Cruiseren. Jeg ble godt gjennomsøkt av egen svette etter kun 30 minutter med arbeid. Forholdene der med varm luft og høy fuktighet gjør at du svetter mye, selv om en bare sitter stille.

Som du ser er ikke trappen til Tanga-hostelet helt i vater

Dekkskiftet hadde gjort oss så sliten slik at jeg måtte låne meg en båt, og dermed få litt frisk luft i håret. Selv om båten ser "litt" rusten ut, skal jeg si den var eksotisk. En tombili apekatt ble med på turen vår, og vi så litt av vært forskjellig.



Etter den korte båtturer, som endte på land... var det avgårde mot verkstedet for å fikse punkteringen. Deretter bar det videre til kirken. Ved kirkegjæret ligger tre konteineren, to vegg i vegg, og den neste er et lite stykke unna. Konteinerene er butikker der det selges akkurat de samme bøkene til samme pris på samme sted. Forskjellen er bare det at eierene er ulike. Det er det man kaller fri kunkurranse. På andre siden av kirken er det enda en butikk som kjøpte fra oss. Å plassere så mange butikker på en plass, er vel ikke typisk strategi i Norge, men det er sånn det gjøres i Tanga. Bare tenk deg tre Coop butikker vegg i vegg. Dette er kanskje å sette det litt på spissen, men dere forstår poenget.

En liten dukkert i det indiske hav måtte til, før bilen bar oss videre til høylandet og Lushoto. Det var en ganske kraftig endring i både temperatur og fuktighet. Jeg ble forkjølet på flekken. Neste morgen våkner jeg med tett nese og rusk i halsen. Men det er jo en del av hele opplevelsen som følger med ved å få reise fra plass til plass. Natten tilbrakte vi i dette frodige fjelllandskapet, og vi fikk sovne til europaligaen i fotball som ble vist på den manuvrerbare TVen.

Veien tilbake går gjennom en kollosal plantasje av Sisal busker, som ligner litt på Aloeveraplanten. Disse brukes til å lage tau, og jeg kan ikke forestille meg hvor mye potensielt tau som vokser her.
Så langt øyet ser er det kun Sisalbusker. 
Men etter en stud gjennom dette området, og enda lengre gjennom andre områder var vi trygt tilbake i Arusha, og er uten tvil klar for helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar